ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ TSOUNAMI ΣΕ...

Δευτερόλεπτα

Home |Rss Feeds | Forum | Find us on Facebook | Friendly Banners

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Αμεση απάντηση σε ερώτημα μου απο τον κ.Κ.Στεφανίδη Πρόεδρο Δ.Σ.Θερμαικού.

Αμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θερμαικού κ.Κυριάκου Στεφανίδη στην ερώτηση αναγνωστών που αναφέρεται στην παρακάτω ανάρτηση http://dtsiaouss.blogspot.com/2011/07/blog-post_9607.html .
Ο κ.Στεφανίδης απαντά :
Ευχαριστώ πολύ για την δυνατότητα που μου δίνετε να απαντήσω στους συνδημότες μας. Πράγματι πιστεύω ακράδαντα ότι η πρόοδος αυτού του τόπου δεν είναι υπόθεση μόνο της διοίκησης, αλλά όλων μας. Πρέπει να γίνουμε ενεργοί πολίτες δηλαδή ενημερωμένοι – καταρτισμένοι και να συμμετέχουμε στα κοινωνικο-πολιτικά δρώμενα της πόλης μας. Γι’ αυτό τον λόγο προσπαθώ να ενημερώσω όσο γίνεται περισσότερους δημότες για τις συνεδριάσεις του ΔΣ. Επίσης με δική μου πρωτοβουλία καθιερώθηκε η ζωντανή αναμετάδοση της συνεδρίασης μέσω web-radio στην διεύθυνση: http://www.serverroom.us/radio/269213
Αν λοιπόν παρατηρήσετε τη θεματολογία των 12 Δημοτικών Συμβουλίων, όπου προεδρεύω, θα διαπιστώσετε ότι τα σημαντικότερα θέματα της συνεδρίασης συζητούνται στην αρχή της συνεδρίασης. Λίγα είναι τα θέματα που είναι σοβαρά και συζητούνται στο μέσον ή προς το τέλος της συνεδρίασης και αυτό οφείλεται σε καθαρά τεχνικούς λόγους, όταν αυτά τα θέματα έρχονται τελευταία στιγμή και έχει γίνει ήδη πραγματοποιηθεί η αριθμοδότηση. Παρ’ όλα αυτά, θέματα που έχουν ενδιαφέρον και αφορούν πολλούς δημότες τα προτάσσω έναντι άλλων και έτσι συζητούνται στην αρχή της συνεδρίασης.
Το συγκεκριμένο παράδειγμα που αναφέρατε για τη ανάδειξη νέων ΔΣ στο Νομικό Πρόσωπο και τις δημοτικές επιχειρήσεις, όντως παρουσιάζει πολιτικό ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι τόσο ουσιαστικό για την καθημερινότητα των δημοτών. Νομίζω ότι ο απλός δημότης δεν ενδιαφέρεται ποιος είναι στο τιμόνι της διοίκησης, αλλά αν οι υπηρεσίες που παράγονται είναι υψηλής ποιότητας και ανταποδοτικές. Τα πρόσωπα όντως κάνουν την διαφορά, αλλά σήμερα ποιος δημότης είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο τάδε Δημοτικός Σύμβουλος είναι ικανότερος ή όχι, από κάποιον άλλον; Ο δήμαρχος και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι αυτοί που θα επιλέξουν, θα προτείνουν και θα ψηφίσουν τα άτομα που θα διοικήσουν τις επιχειρήσεις και το Νομικό Πρόσωπο και θα έχουν την ευθύνη για την γενικότερη πορεία του τόπου μας, μέχρι την λήξη της θητείας τους.
Share/Save/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

navigation pages