ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ TSOUNAMI ΣΕ...

Δευτερόλεπτα

Home |Rss Feeds | Forum | Find us on Facebook | Friendly Banners

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Τι δεν πρέπει καταναλώνουμε πριν πέσουμε για ύπνο.

Γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να κοιμόμαστε με γεμάτο το στομάχι, λίγοι όμως το τηρούμε.
Ωστόσο ίσως αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι τρώγοντας αργά τη νύχτα επιβαρύνουμε όχι μόνο το πεπτικό μας σύστημα αλλά και την καρδιακή λειτουργία. Είναι προτιμότερο λοιπόν, εάν το στομάχι μας διαμαρτύρεται έντονα, να τρώμε κάτι ελαφρύ. Δείτε ποιες είναι οι 7 τροφές στις όποιες όσο και να πεινάτε, δεν πρέπει να ενδώσετε.

Αλκοόλ

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι λίγο αλκοόλ πριν από τον ύπνο θα μας χαλαρώσει και θα μας νυστάξει. Κι όμως το αλκοόλ αφυδατώνει και μπορεί να διαταράξει την ποιότητα του ύπνου. Χώρια οι θερμίδες του και το οινόπνευμα που σε συνδυασμό με τη ζάχαρη, μας δίνουν μερικούς πόντους παραπάνω.

Σόδα

Δεν υπάρχει πιο όξινη ουσία από τη σόδα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ουσία με την όξινη σύσταση από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στη φύση. Και αυτή η σύνθεσή του κάνει κακό στις βαλβίδες του οργανισμού. Επιπλέον αυξάνει το όξινο περιβάλλον στο στομάχι που σημαίνει ότι το πρωί μπορεί να ξυπνήσουμε με στομαχόπονο.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη και την επίσης διεγερτική ουσία θεοβρωμίνη, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου. Επίσης περιέχει πολλές θερμίδες οι οποίες  αποθηκεύονται στο σώμα μας τη νύχτα με αποτέλεσμα να παίρνουμε κιλά!

Τυρί

Είναι άλλο ένα λιπαρό τρόφιμο στο οποίο πρέπει να αντιστεκόμαστε τη νύχτα. Υπάρχουν βέβαια κάποια είδη τυριών όπως η παρμεζάνα ή το ελβετικό που έχουν λιγότερα λιπαρά αλλά τυριά όπως η φέτα ή η μοτσαρέλα είναι πολύ δύσκολα στη χώνεψη.

Καρύδια

Όταν μιλάμε για δυσκολία στη χώνεψη το λίπος είτε είναι κορεσμένο είτε όχι, το βράδυ πρέπει να αποφεύγεται . Έτσι παρά το γεγονός πως οι ξηροί καρποί περιέχουν υγιείς ποσότητες λιπών πριν τον βραδινό ύπνο, δεν πρέπει να καταναλώνονται. Τα καρύδια, τα φιστίκια και τα κάσιους είναι οι χειρότερες επιλογές με τα πιστάτσιος και τα αμύγδαλα να μην είναι τόσο κακές επιλογές.

Εσπεριδοειδή

Είναι επίσης πολύ όξινα. Ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού ή ένα ποτήρι χυμό από πράσινο μήλο είναι ό,τι χειρότερο!

Καφές

Όχι μόνο θα δημιουργεί όξινο περιβάλλον στο στομάχι, ταράζει και την ποιότητα του ύπνου. Εάν δεν μπορείτε με τίποτα χωρίς καφέ, προτιμήστε το ντεκαφεϊνέ που έχει χαμηλότερα επίπεδα οξέος από τον κανονικό.
Οπότε τι επιλογές έχουμε για τις μεταμεσονύχτιες λιγούρες; Προτιμήστε ένα μπολ δημητριακά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη συνοδευόμενα με γάλα επίσης χαμηλό σε λιπαρά, μπανάνα ή χαμομηλάκι.πηγή

Share/Save/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

navigation pages