ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ TSOUNAMI ΣΕ...

Δευτερόλεπτα

Home |Rss Feeds | Forum | Find us on Facebook | Friendly Banners

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Γιατί αποκρύπτεται η αλήθεια ;

Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης
Αγαπητέ αναγνώστη ,
Στο Νόμο 3852/2010 (Νόμος Καλλικράτη) και συγκεκριμένα στο άρθρο 267 παρ. 3 γράφει: ΄΄ Οι απολογισμοί και ισολογισμοί των πρωτοβάθμιων δήμων και κοινοτήτων που συνενώνονται , έτους 2010 ή παλαιότερων ετών , υποβάλλονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο από το νέο δήμο ΄΄ .
Τούτο σημαίνει πως ο νεοσύστατος Δήμος Θερμαϊκού είναι υποχρεωμένος να συντάξει και να υποβάλλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο τους ισολογισμούς των πρώην Δήμων Θερμαϊκού , Μηχανιώνας και Επανομής .
Γεννώνται λοιπόν τα ερωτήματα :
1 . Έχουν συνταχθεί και σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο οι ισολογισμοί του 2010 , ναι ή όχι ;
2 . Εάν ναι , γιατί δεν δόθηκαν στους Δημοτικούς Συμβούλους τουλάχιστον προς ενημέρωση ;
3 . Τι θέλει να κρύψει η Δημοτική Αρχή μ’ αυτή της την ενέργεια ;
4 . Γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αυτή την υποχρέωση του Δήμου ;
5 . Εάν όχι , πότε σκοπεύει να τους συντάξει και να τους υποβάλλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο η Δημοτική Αρχή ;
6 . Θα τους δώσει στους Δημοτικούς Συμβούλους και στη Δημοσιότητα για την ενημέρωση τόσο των Δημοτικών Συμβούλων όσο και των Δημοτών ;
Γνωρίζω την αντιπάθεια , τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των άλλων πρώην Δημάρχων , για τα blogs αφού βγάζουν στην επιφάνεια αυτά που εκείνοι θέλουν να κρύψουν . Όμως θέλω να τους υπενθυμίσω πως και οι bloggers , στους οποίους δε θέλουν να αναφέρονται στα Δημοτικά Συμβούλια , είναι ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου και πάνω απ’ όλα δημότες του Δήμου που αυτοί Διοικούν . Δηλαδή είναι συνδημότες τους . Και έχουν κάθε δικαίωμα στην ενημέρωση και τις διαφανείς διαδικασίες .
Απορώ μάλιστα από τη στάση των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης , να μην επικαλούνται διάφορα δημοσιεύματα , όταν οι Έλληνες βουλευτές μέσα στο κοινοβούλιο επικαλούνται διάφορα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου . Όταν η ίδια η δικαιοσύνη , με αφορμή δημοσιεύματα , παρεμβαίνει και επιλαμβάνεται των θεμάτων . Είναι ντροπή ; Είναι μεμπτό ; ή μήπως επειδή ο κ. Οικονομίδης εξέφρασε την προσωπική του άποψη για τους δικούς του λόγους υιοθετήθηκε απ’ όλους .
Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει ενημέρωση τουλάχιστον του Δημοτικού Συμβουλίου επ’ αυτού .

Share/Save/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

navigation pages